Vodič za nekretnine.

Search
Close this search box.

LIST NEPOKRETNOSTI POTPUNO BESPLATNO

List nepokretnosti, neizbežan dokument za građane koji ulaze u promet nekretninom, a on sada može da se dobije u nekoliko jednostavnih klikova online, iz fotelje i sopstvenog doma. Naime, Republički geodetski zavod digitalizovao je brojne usluge, među njima i list nepokretnosti (vlasnički list). Za primer uzećemo nepokretnost u Zemunu u Karađorđevoj 8 na Zemunskom keju. 

Piše: Tamara Milovanović, dipl. pravnik iz Beograda

List nepokretnosti se nalazi na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Dovoljno je da u vašem pretraživaču ukucate “list nepokretnosti” i kliknete na prvi rezultat ili jednostavnim klikom ovde.

Sledeće što treba da uradite jeste da izaberete opštinu na kojoj se nalazi nepokretnost. Imate mogućnost pretrage na dva načina. Jedan je da tražite nepokretnost na osnovu broja katastarske parcele, a drugi pretraga po adresi. S obzirom da u primeru tražimo stan u Zemunu, kliknućemo na pretragu preko katastarske parcele

Potom ukucaćete broj katastarske parcele i kod sa slike i kliknuti na “pretraži”.

Kao rezultat izaći će vam spisak svih uknjiženih stanova na toj parceli. Potom kliknućete na prozorčić  (obeleženo crveno) pored željenog stana kako bi se otvorio list nepokretnosti. 

Upravo ste dobili list nepokretnosti. Ukoliko se sami odlučite za kupovinu stana, ovo je brza i jednostavna provera. Znaćete ko je vlasnik, kolika je kvadratura stana, da li stan ima hipoteku, ili neki drugi teret, zabeležbu i slično. 

Do sledećeg teksta, srdačan pozdrav!