Vodič za nekretnine.

Search
Close this search box.

TRI STANA U CENTRU ZEMUNA

Nakon više nego uspešnih članaka o stanovima u Mirijevu, Lionu i Novom Beogradu, danas pravim listu o stanovima u centru Zemuna. Kao i do sada lista će se sastojati od 3 stana istih ili sličnih parametara.

Najuži deo Zemuna sastoji se od velikog broja zgrada koje su sazidane između dva rata. Stanova u takvim zgradama ima u ponudi, ali je najveći deo njih sa veoma velikom kvadraturom preko 100, pa čak i preko 200 m2. 

Piše: Bojan Nedeljković, dipl. ekonomista iz Beograda

Za parametre sam uzeo da stan bude od 40m2 do 80m2,  i da se nalazi u strogom centru Zemuna. 

Veoma lepo od agencije što je okačila prostorni plan stana. Iz gornje slike možemo videti da je stan dvostrano orijentisa. Ovaj dvosoban stan ima 63 m2. Lako je adaptilan  u trosoban. Cena po kvadratu iznosi 2.381 €. Na postignutu cenu treba dodati i agencijsku proviziju koja iznosi 2%. 

Nalazi se na prvom spratu i ima pogled na pešačku zonu. Fenomenalna lokacija. Nisam očekivao da će se u ponuditi naći stan u pešačkoj zoni. U oglasu nema više slika, ali piše da je izvorno stanje. Iz toga možemo zaključiti da je najverovatnije stan za kompletnu adaptaciju.

Kontakt: 060/377-3742, agencija Libero nekretnine.

Kompletan oglas sa slikama, možete pogledati ovde.

Slika iznad nije slika iz oglasa. Postavio sam je da vidite koliko su udaljene ove ulice hodom. Dobro, pa? Pa, razlika u ceni je ogromna, a udaljenost je manja od 100m. Stan u Gospodskoj ulici prodaje se za 2.381 €/m2, a ovaj za 1674 €/m2. Razlika iznosi čak 707 €/ m2 i još nemate obavezu plaćanja agencijske provizije s obzirom da ga vlasnik prodaje.

Da pređemo na stan. U pitanju je dvosoban stan. Dvostrano orijentisan. Dupleks. Površine 74 m2. Na drugom spratu. Prodaje ga vlasnik. Ajmo na slike:

Kao što vidite, stan je dvostrano orijentisan. Sa pogledom na Zmaj Jovinu ulicu, i terasom koja gleda na Gardoš kulu. Nejasno mi zašto vlasnik nije lepo slika sa terase pogled na Gardoš. Verujem da je uveče još lepše kad se upale svetla na kuli. Pogled od milion dolara. 

Mana bi bila to što je stan dupleks, ali to opravdava kroz znatno nižu cenu. Među slikama u oglasu imate i prostorni plan stana.

Kontakt: 064/171-1736, vlasnik.

Kompletan oglas sa slikama, možete pogledati ovde.

Ovaj jednoiposoban stan, nalazi se na trećem sprat. Dvostrano je orijentisan sa pogledom na Glavnu ulicu. Stan je za totalnu adaptaciju. Zbog toga i nisu okačene slike stana. U 41 m2 staje hodnik, dnevna soba, kuhinja sa trpezarijom, kupatilo, spavaća soba.

Deluje primamljivo za jednu osobu, maksimum dve sa budžetom do 100.000 €, ali kad izračunate cena po m2 iznosi 2.415 €. Na tu cenu treba da dodate i agencijsku proviziju od 2% i totalnu adaptaciju stana. 

Kontakt:064/863-3975, agencija Gigant nekretnine.

Kompletan oglas sa slikama, možete pogledati ovde.